Het kiezen van een grafsteen is altijd moeilijk, gezien de omstandigheden waarin u deze beslissing moet maken. Omdat er veel verschillende ontwerpopties beschikbaar zijn, weet u misschien even ook niet meer zeker welke grafsteen het meest passende eerbetoon aan uw geliefde is. Wat het meest belangrijk is: de kwaliteit van de grafsteen. Deze gedenksteen is een investering die de tijd zal moeten doorstaan en moet ook esthetisch aantrekkelijk zijn.

Soorten grafstenen

Glazen grafmonumenten

Een grafsteen van glas is licht, mooi en persoonlijk. Met een glazen grafmonument kunt u foto’s tekst en kleur in glas duurzaam en betaalbaar vastleggen. Op deze manier zijn de mogelijkheden om de grafsteen te personaliseren eindeloos. U kunt deze glazen grafmonumenten gebruiken als crematiestenen, urnstenen of gedenkplaten, maar ook als onderdeel van grafmonumenten in combinatie met andere materialen zoals natuursteen of RVS.

Houten urnen

Niet alleen meubels en grafkisten worden tegenwoordig van hout gemaakt, ook houten urnen zijn tegenwoordig een populaire keuze. Een houten urn heeft een natuurlijke schoonheid, die gevoelens van warmte, comfort en kracht kan oproepen. Houten urnen bestaan in veel verschillende nerfpatronen en houtsoorten, dus u kunt altijd de keuze maken die u het meest aanspreekt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie donkerbruine walnoot? Of u kiest voor een meer rode kleur in een kersenboom. Voor een meer gouden kleur kiest u juist voor een eikenboom.

Kleine gedenkstenen

U kunt ook de keuze maken om een kleine gedenksteen neer te zetten. Hiermee kunt u in uw tuin of in een ruimte in uw woning een herdenkingsruimte creëren. Kleine gedenkstenen kunnen een speciaal gedicht of bepaald vers bevatten, zodat u uw geliefde ook thuis kunt herdenken.

Unieke en speciale ideeën voor grafstenen

Hieronder enkele unieke en speciale ideeën voor grafstenen.

Controleer de regels van uw begraafplaats.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om helemaal uw eigen ding te doen als het op het ontwerpen van een grafsteen aankomt, is het toch handig om even te controleren of er bepaalde regels zitten aan een grafsteen bij uw begraafplaats. Hoewel veel begraafplaatsen redelijk flexibel zijn, kan het zijn dat er toch regels zitten aan de grootte van uw grafsteen. Houdt hier dan rekening mee.

Wees creatief met de vorm van de grafsteen.

Grafstenen kunnen gemaakt worden in veel verschillende vormen. Het hoeven niet allemaal de standaard ‘halfronde’ grafstenen te zijn. Sommige vormen hebben zelfs een speciale betekenis, zodat u de grafsteen nog persoonlijker kunt maken.

Overweeg gebruik te maken van een afbeelding.

Hoewel er waarschijnlijk genoeg foto’s en afbeeldingen van u zijn gemaakt, kan het toch speciaal zijn als u een afbeelding laat plaatsen op uw grafsteen.

Laat u niet beperken in uw kleurkeuze

Grafstenen kunnen in veel verschillende kleuren worden gemaakt. Het is dat de meeste grafstenen zo oud zijn, dat we eraan gewend zijn geraakt om grijze grafstenen te zien. U kunt natuurlijk altijd de kleur zelf kiezen, maar het beste is het om een ingetogen kleur te kiezen. Alle kleuren zullen in de loop der tijd vervagen, houdt in uw achterhoofd dat donkere kleuren het meest gelijkmatig vervagen.

Bedenk welke tekst u op uw grafsteen wilt

Als u dat wilt kunt u uw eigen grafschrift schrijven. Het kan voorkomen dat de familie dit zal moeten doen, maar u kunt altijd uw laatste woord geven. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een grappige tekst te schrijven om voorbijgangers aan het lachen te maken, maar u kunt ook altijd kiezen voor iets meer klassiek en smaakvol. Als u uw eigen grafsteen ontwerpt heeft u hier inzage in, zodat uw grafsteen echt voor u persoonlijk gemaakt kan worden.

Open chat
1
Hallo kunnen wij u helpen?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?