Houten urnen

Houten urnen bij Schrijen Peeters

Steeds vaker valt de keuze op een houten urn. Wij begrijpen dat wel. Hout wordt vaak geassocieerd met de natuur. Daarnaast is het altijd een uniek product. De houten urnen in onze collectie zijn vervaardigd uit onbehandelde inlandse eiken. Elke houten urn heeft dus een unieke, natuurlijke belijning van noesten en nerven. 

Uitstraling van houten urnen

Hout is een veelzijdig materiaal om mee te werken. Daarnaast wordt de natuurlijke uitstraling van hout erg gewaardeerd. Vooral wanneer het om een persoonlijk product gaat zoals een urn, is de materiaalkeuze erg belangrijk. Hout roept vaak een warm gevoel op. Logischerwijs omdat het een natuurproduct is, heeft het een natuurlijke uitstraling. 

Een houten urn, een duurzame keuze

Het hout dat wij gebruiken voor onze houten urnen is duurzaam. Ze zijn gemaakt van onbehandeld hout en FSC gecertificeerd  Het hout is gewonnen onder strikte voorwaarden voor duurzaam bosbeheer.

Het houtsoort waarmee we werken is inlandse eiken. Een eigenschap van inlandse eiken is dat de natuurlijke weerstand erg groot is. Naar wens kunt u zelf een vernislaag aanbrengen op de urn, of de urn beitsen. 

Houten urnen

Bijzondere houten urn

Onze houten urn bestaat uit een modulair systeem. Dankzij het bijzondere ontwerp is de urn geheel te vormen naar uw wens. Momenteel verkopen we enkele samenstellingen, maar overige combinaties zijn beschikbaar op aanvraag. Stijl de bijzondere urn geheel naar uw eigen wens en smaak:

  • Door er een lamp van te maken. 
  • Door het formaat eigen te maken: klein of groot.
  • Door er een waxinelichthouder van te maken. 

Urn lamp

Onze bijzondere houten urnen zijn uit te breiden naar een lamp. De urnlamp is te gebruiken in uw woonkamer, nachtkastje, of net waar u wat extra licht kan gebruiken. Dankzij het subtiele ontwerp zal het niet direct opvallen voor anderen dat het om een urn gaat. 

Door onze brede collectie stoffen en kleuren voor de lampenkapjes, past de urnlamp binnen elk interieur. Elke lampenkap is met de hand gemaakt, zo heeft elke urnlamp een eigen unieke karakter. Ook is er de mogelijkheid om naar wens andere kleuren en/of stoffen aan te vragen.

Mini urn hout

Dankzij het modulaire systeem van onze houten urnen is elk formaat mogelijk. Zo kan er op wens een mini urn van hout worden gemaakt. De mini urn is bedoeld om een kleine hoeveelheid as in te bewaren.

Met de mini urn van hout heeft u een tastbare herinnering. De symbolische hoeveelheid as van uw dierbare draagt u op die manier gemakkelijk bij u.

Urn waxinelichthouder

We branden allemaal graag een kaarsje voor onze geliefden. Met onze houten urn is het mogelijk om van de bovenkant een waxinelichthoudertje te maken. Een warme manier om uw dierbare te gedenken. In de mini urn waxinelichthouder is ruimte voor een kleine hoeveelheid as. 

Urn waxinelichthouder
Mini urn
Houten urn

Contact Schrijen Peeters

Wilt u meer weten over onze speciale urnen, of deze eens in het echt bewonderen? U bent van harte welkom in onze toonzaal. Vind u het prettiger om bij u thuis af te spreken? Neem gerust contact met ons op. Dat is voor ons geen enkel probleem. U neemt gemakkelijk contact op via onze contactpagina. Of bezoek onze winkel in Cuijk.

Open chat
1
Hallo kunnen wij u helpen?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?