Assieraden

Assieraden: uw dierbare altijd dichtbij 

Een sieraad met as is een sieraad, zoals een armband, ring of ketting, waarin u een kleine hoeveelheid as van uw dierbare bewaart. Met een kleine, symbolische hoeveelheid as, draagt u de overledene dicht bij u. Voor sommige mensen is dat een geruststellende en prettige gedachte. 

Een assieraad is een persoonlijke manier om uw dierbare te herdenken. Waar u ook naartoe gaat, met een assieraad is uw dierbare altijd in de buurt. De uitgebreide collectie assieraden bij Schrijen Peeters bevat een ruim aanbod verschillende vormen en ontwerpen. Zo is er voor elke smaak en voorkeur een passend sieraad met askamer. 

Sieraden met as van overledenen

In het assieraad zit een kleine askamer. Deze wordt opgevuld met een klein beetje as, en daarna afgesloten met een plaatje van hetzelfde edelmetaal. Zo wordt het as onzichtbaar gemaakt.

Onze sieraden zijn niet direct als assieraden te herkennen. Op deze manier draagt u onze assieraden gemakkelijk naast uw eigen sieraden. 

De collectie assieraden bij Schrijen Peeters

Onze collectie assieraden omvat voor ieder wat wils. De keuze voor uw persoonlijke sieraad komt voort uit een mooie gedachte. Het heeft een mooie betekenis voor u, of juist voor degene die u mist. Er is een ruime keuze in gouden, zilveren of juist gekleurde sieraden.

Van kettingen tot armbanden, eenvoudige vormen of herkenbare symbolen. Maak uw assieraad nog persoonlijker door het toevoegen van een vingerafdruk. De vingerafdruk van uw overleden dierbare, wordt op een subtiele manier weergegeven in het sieraad. 

Atlantis Memorials assieraden

Een deel van onze collectie sieraden met as is afkomstig van het merk Atlantis Memorials. De assieraden van Atlantis Memorials worden veelal met de hand gemaakt. Deze sieraden worden dan ook gekenmerkt door mooie details, onderscheidende vormen en perfecte afwerkingen. Ze bestaan voor minimaal 92,5% uit hoogwaardig 925 Sterling zilver. 

[et_pb_wcbd_product_carousel from=”categories” include_categories=”237″ posts_number=”9″ show_sale_badge=”off” show_rating=”off” show_price=”off” _builder_version=”4.19.5″ _module_preset=”default” min_height=”287px” global_colors_info=”{}”][/et_pb_wcbd_product_carousel]

Een assieraad als tastbare herinnering 

Op elk gewenst moment even in contact staan met uw dierbare. Door het dragen van een sieraad met as van uw overledene is diegene altijd dichtbij u. Wanneer u graag een symbolische hoeveelheid as bij u wilt dragen, is een sieraad een veilige keuze.

U draagt het sieraad dicht bij u en zolang het sieraad goed wordt verzorgt, zal het niet stuk gaan. Wanneer u een dagje er op uit gaat, of een langere periode op reis: uw dierbare blijft dichtbij. 

Het as verwerken in een sieraad 

Elk assieraad bevat een askamer. De askamer is een cilindervormige, holle ruimte in het sieraad dat gevuld kan worden met as. Om een sieraad te vullen met as, is er ongeveer een half theelepeltje as nodig. Het as wordt voorzichtig in de askamer gegoten. Vervolgens wordt deze kamer afgesloten met een plaatje van hetzelfde edelmetaal. 

Als u het prettig vindt, is het mogelijk om aanwezig te zijn wanneer het sieraad gevuld gaat worden met de as van uw dierbare. Zodra wij klaar zijn om uw herinnering vast te leggen in het sieraad, nemen we contact met u op om een afspraak te maken. Samen met u vullen we het sieraad met as van uw overledene. 

Verschillende soorten assieraden

Onze collectie assieraden omvat verschillende soorten sieraden. Zo is er een ruim aanbod assieraad kettingen, armbanden, ashangers en bedels. Onze ashangers zijn er in het zilver, goud en meerkleurig. De hangers zijn naar wens te voorzien van een vingerafdruk.

De vormen verschillen van eenvoudig tot symbolisch. Er zijn herkenbare vormen zoals een hart, libelle, kruis, ster of veer. Bekijk hier ons ruime aanbod. 

Persoonlijk advies over uw sieraden met as

Wij van Schrijen Peeters begrijpen dat een assieraad niet zomaar ‘even op het internet’ wordt uitgezocht. Met de website geven we u een indruk van ons aanbod, maar we bespreken uw wensen graag persoonlijk. Dit kan in onze toonzaal of wanneer gewenst bij u thuis. We vinden juist het menselijke aspect belangrijk en bieden u graag een luisterend oor.

Uw sieraad met as goed onderhouden

Een persoonlijk sieraad, waarin u as van uw dierbare bewaart, , is niet zomaar een object. Uw assieraad verdient het om goed verzorgd en onderhouden te worden. Hierbij enkele tips hoe u dat het beste doet: 

  • Draag uw assieraad niet tijdens het sporten. Zweet kan ervoor zorgen dat het sieraad verkleurt.
  • Vermijd contact met parfum en make-up. 
  • Doe het sieraad af als u gaat douchen of zwemmen. 

Wilt u meer tips lezen rondom de verzorging van uw assieraad? Lees hier onze blog ‘Hoe zorgt u voor ashouder sieraden?’. 

Open chat
1
Hallo kunnen wij u helpen?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?