Het kopen van een urn is niet iets wat u dagelijks doet. Dat betekent dat u vaak wel wat hulp kunt gebruiken bij het kopen van een urn. Er zullen bij u waarschijnlijk veel vragen opkomen. Wanneer weet u dat de urn die u kiest de juiste is? Zijn er bepaalde materialen die u beter wel of juist niet kan kiezen? Moet de urn een bepaalde maat zijn?

Hieronder zullen we u wat tips geven die u kunt overwegen bij het kiezen van een urn. Met deze tips hopen we u te helpen om te zorgen dat u vindt wat u zoekt, maar ook dat u alle handvatten heeft die u nodig heeft om uw overleden dierbare te eren. Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op.

Waar komt de urn te staan?

Het is belangrijk om na te denken waar u de urn wilt hebben staan na de crematie. Wilt u de urn plaatsen op een begraafplaats dan kan het zijn dat er bepaalde eisen aan de urn worden gesteld. Vraag dit dan ook zeker na bij de betreffende begraafplaats. Als u er voor zou kiezen om de urn in huis te plaatsen geeft dit veel meer vrijheid in de keuze urn. Als u de urn alleen wilt gebruiken om de as uit te strooien dan kan dit wellicht uw keuze ook beïnvloeden.

Welke grootte moet de urn zijn?

De grootte van de urn kan wellicht een punt zijn waar u over na denkt. Wat vaak wordt gezegd is dit: 1 pond lichaamsgewicht van de persoon staat gelijk aan ongeveer 1 kubieke centimeter gecremeerde resten. In de regel wordt rekening gehouden met zo’n 2 liter inhoud. Als u toch nog twijfelt over de grootte van de urn dan kunt u het crematorium om advies vragen.

Van welk materiaal moet de urn gemaakt zijn?

Er zijn veel verschillende materialen waarvan een urn gemaakt kan zijn. De meest populaire materialen zijn hout, keramiek, metaal en steen. Een urn hoeft niet per se van een bepaald soort materiaal gemaakt te zijn, het is eerder een kwestie van voorkeur. Als u bijvoorbeeld de urn op een begraafplaats neer wilt zetten dan kunt u beter kiezen voor een stenen urn of een marmeren urn, omdat die langer meegaan als ze buiten staan. Als u de urn binnen gaat plaatsen kunt u eigenlijk voor elk materiaal kiezen.

Er zijn tegenwoordig ook urnen beschikbaar die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare materialen, mocht u de stoffelijke resten van uw dierbare willen teruggeven aan de aarde.

Wilt u een bepaald ontwerp op de urn?

Als u graag een bepaald ontwerp op de urn wilt hebben dan kan dat vaak wel. Er zijn heel veel verschillende ontwerpen waar u uit kunt kiezen. Mocht u zelf een ontwerp hebben dan kunt u deze zelfs aandragen. Denk bijvoorbeeld aan een urn op maat, waar u een foto van uw dierbare op laat plaatsen. U kunt ook teksten op de urn laten drukken, of wellicht wilt u juist graag een klassieke kruisurn. Er zijn veel mogelijkheden, en als u niet het ontwerp kan vinden waar u naar op zoek bent dan kunt u ook nog kiezen voor een urn op maat.

Wat is het budget?

Als laatst is het ook nog van belang om na te denken over het budget. U zult een keuze moeten maken uit een urn binnen uw budget. Bedenk ook goed waar u de urn koopt. Bij een uitvaartmaatschappij kan een urn bijvoorbeeld duurder zijn dan wanneer u dezelfde urn online zou kopen.

Open chat
1
Hallo kunnen wij u helpen?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?