Asbestemmingen

Veel nabestaanden staan voor de moeilijke beslissing, wat doe ik met de as? Verstrooien van de as op een strooiveld is de meest gemaakte keuze. Maar hierdoor is het afscheid kort en definitief. Geen eigen plek meer om steun te zoeken, je gevoelens te uiten, of gewoon in stilte je tijd te delen.

De urn thuis

Sinds een aantal jaren bestaat de mogelijkheid voor nabestaanden om de as van de overledene thuis te bewaren. Wij hebben een uitgebreid assortiment urnen voor binnenshuis, deze urnen zijn vaak minder traditioneel en passen in het interieur zonder dat ze direct opvallen als urn.

Monumentje voor op een urn graf

Wanneer de urn op de begraafplaats wordt begraven kan er een klein monumentje of beeld op worden geplaatst. Hiervoor zijn er net als voor de grafmonumenten vele materialen, technieken en stijlen mogelijk. Zo ontstaan er in overleg met u beelden met een eigen verhaal.

Urnenmuur/Columbarium

Op veel begraafplaatsen is er tegenwoordig een urnenmuur of een ruimte voor urnengraven. Voor de meeste urnenmuren is het mogelijk dat wij een gedenksteen verzorgen. Op de begraafplaatsen waar al een steen aanwezig is zorgen wij desgewenst voor de inscriptie.

de Waterurn

Met de komst van de Waterurn heeft u een echte keuze om de herinneringen een plaats te geven in uw leven. Deze gepatenteerde urn geeft – vanaf het moment dat u dat wilt – de as geleidelijk af aan de aarde. Onzichtbaar en discreet. Op een plaats die gemarkeerd wordt door de prachtige, bronzen urn. U kunt deze urn een bijzondere plaats in uw leven geven. Op dat ene plekje in de tuin waar de eerste ochtendzon valt, in de schaduw van die prachtige boom, bij de zo geliefde vijver of misschien wel op een sokkel geplaatst, omringt door bloemen. U kunt de urn uiteraard ook bijzetten op een begraafplaats of op een urnenveld.
​Het is mogelijk de Waterurn van een inscriptie te voorzien. De medewerkers van Schrijen Peeters gedenktekens vertellen u daar graag meer over.

Water Urn
Water Urn 1
Water Urn 2

Onbehandeld

De houten urnen zijn vervaardigd uit onbehandelde inlandse eiken. Door de grove afwerking komt de natuurlijke belijning van de knoesten en nerven prachtig tot zijn recht.

Duurzaam

De natuurlijke weerstand tegen aantasting is erg groot, doordat we gebruik maken van inlandse eiken. Indien u dat wenst kan u zelf ook een vernislaag aanbrengen of de urn beitsen.

Modulair

De urnen bestaan uit een modulair systeem waardoor een kleine urn uitgebreid kan worden tot een groter exemplaar. Momenteel verkopen we enkele samenstellingen maar overige combinaties zijn beschikbaar op aanvraag.

Uniek

De houten exemplaren kunnen gebruikt worden als urn of als urnlamp, wat resulteert in een prachtig eindresultaat. Je kan jou geliefde laten schijnen, waar en wanneer jij dat wil.

Urnen van Hout

houten urnen lamp
Open chat
1
Hallo kunnen wij u helpen?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?