De kans is groot dat je wilt weten wat het antwoord is op de vraag: hoe moet je een grafsteen onderhouden. Je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Om je wat beter op weg te helpen hebben we dé tips voor een grafsteen onderhouden op een rijtje gezet.

Gebruik eerst een bezem

De volgende tip voor een grafsteen onderhouden is om eerst even het losse zand en vuil weg te halen. Dit kan je het beste doen met een zachte borstel of een bezem. Dit zorgt ervoor dat al het oppervlakkig vuil verwijderd wordt. Hierdoor ziet de grafsteen er gelijk mooier uit. Daar komt bij dat het later een stuk makkelijker zal zijn om ook het hechtend vuil weg te halen.

Kijk goed naar de soort grafsteen

Het eerste waar je naar moet kijken bij de vraag hoe je een grafsteen moet onderhouden is de soort steen waar de grafsteen van gemaakt is. Bij een steen van graniet zal je anders te werk moeten gaan dan bij een steen van basalt. Bij zachte steensoorten is het van belang om niet te hard te schrobben maar om de steen zacht op te poetsen. Hardere steensoorten kunnen wat harder worden opgepoetst.

Gebruik nooit sterke reinigingsmiddelen

Hoe moet je een grafsteen onderhouden? In ieder geval niet met zeer sterke reinigingsmiddelen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de naam op de grafsteen vervaagt. Daarnaast kan een te sterk middel zorgen voor vlekken op de site. Voor het reinigen van een grafsteen is het daarom van cruciaal belang om alleen water met een niet schurend reinigingsmiddel te gebruiken. Dit is de enige manier waarop je in staat bent de grafsteen goed te onderhouden, zonder bang te zijn voor eventuele schade.

Open chat
1
Hallo kunnen wij u helpen?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?