Een tijdelijk grafmonument kan kort nadat een overleden dierbare is begraven worden geplaatst. Met een tijdelijk monument overbrugt u de periode tot aan het plaatsen van de definitieve grafsteen. Is een tijdelijk grafmonument echt nodig? En waarom eigenlijk?

Wat is een tijdelijk grafmonument?

Een tijdelijk grafmonument of gedenkteken wordt vlak na de begrafenis geplaatst. De laatste rustplaats van een overleden krijgt op deze manier een verzorgde aanblik. Tijdelijke grafmonumenten kunnen tevens gepersonaliseerd worden. Hetzij met een tekst, een naam of een symbool. Een dergelijk monument is tevens leverbaar in diverse kleuren en vormen. Daarnaast kunt u kiezen voor een kleine gedenksteen of een grafmonument in een andere gewenste afmeting. Schrijen Peeters Gedenktekens adviseert u hierin graag.

Waarom kiezen voor een tijdelijk gedenkteken?

Het overlijden van een dierbaar persoon brengt verdriet met zich mee. Zeker direct na de begrafenis. In deze periode geeft het bezoeken van de laatste rustplaats troost. Het draagt tevens op een positieve manier bij aan het verwerkingsproces en de rouw. Het vervaardigen van de definitieve grafsteen neemt tijd in beslag. Dit kan soms wel enkele maanden duren.

Daarnaast is het belangrijk dat de grond rondom het graf inklinkt, om verzakkingen in de toekomst en daarmee het breken van de plaat te kunnen voorkomen. Om de rustplaats van een dierbare overledene in deze periode toch een verzorgde aanblik te kunnen geven, wordt er steeds vaker gekozen voor het laten plaatsen van een tijdelijk grafmonument.

Tijdelijke en gepersonaliseerde grafmonumenten van Schrijen Peeters

Schrijen Peeters plaatst het tijdelijke gedenkteken zo snel mogelijk na de teraardebestelling. Dit grafmonument geeft de laatste rustplaats een verzorgde en eervolle aanblik. Omdat de mogelijkheden uiteenlopend zijn, informeren wij u hier graag over. Voorbeelden zijn gepersonaliseerde tijdelijke grafmonumenten in diverse kleursamenstellingen, afmetingen of voorzien van een liefdevolle tekst.

Open chat
1
Hallo kunnen wij u helpen?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?