Aanschaf van een grafsteen

Grafsteen is een steen die (meestal) over een graf wordt geplaatst. Het kiezen van grafstenen moet goed worden voorbereid. Sommige voorbereidingen worden in elke paragraaf levendig uitgelegd.

Het is moeilijk om een ​​exact cijfer te geven over de kosten van grafsteen, omdat deze aanzienlijk kunnen variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal, de afwerking en de letters enz. Bovendien kunnen de verzendkosten zeer hoog zijn.

Voorbereiding is nodig op basis van de gemiddelde kosten van de soorten grafstenen die moeten worden gekozen, bijvoorbeeld leisteen: € 400, platte grafstenen: € 400, rechtopstaande grafstenen: € 800- € 1.200, getande grafsteen: € 1.200 en dergelijke met hun verschillende prijzen.

Het schoonmaken van het grafmonument kan ook worden overwogen als voorbereiding op de keuze van grafstenen. De laatste zin betekent eenvoudigweg dat observatie van het onderhoud van het grafmonument een van de voorbereidingen is waar men op moet letten bij de keuze van grafstenen.

Ze zijn traditioneel voor begrafenis in christelijke, islamitische, joodse en andere religies moeten in aanmerking worden genomen voor de voorbereiding op de keuze van een grafsteen. Religie moet worden overwogen ter voorbereiding op de keuze van grafsteen, bijvoorbeeld, onder de islam zijn grafstenen meestal meer een rechthoekige rechtopstaande verschuiving, vaak top met gesneden topknot symbolisch voor een tulband, maar in westerse landen worden vaak meer lokale stijlen gebruikt, terwijl christenen gebruik soms een eenvoudige platte marker. De joods-christelijke traditionele gezicht ernstige marker in de richting van het oosten, symboliseert geconfronteerd met het licht van Jezus of het ochtendlicht.

Een vorm van eenvoudige decoratie die het meest kan worden gebruikt, wordt ook overwogen. Speciale emblemen op de grafstenen duiden op verschillende bekende thema’s in veel religies. Enkele voorbeelden en hun thema’s zijn:

Duif: zuiverheid, liefde en Heilige Geest

Lion: kracht, opstanding

Boomstam: de schoonheid van het leven.

Klimop: trouw, geheugen en onsterfelijk.

 

Meer lezen? Lees hier ons blog over ‘Welke steen kan ik het beste gebruiken voor een gedenkteken?

Bekijk hier ons assortiment grafmonumenten.

 

Open chat
1
Hallo kunnen wij u helpen?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?